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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, L. M. Influencia do cruzamento ILE de France x Corriedale (FI) nos parametros de qualidade da carne de cordeiro. Sao Paulo: USP, 1998. 99p. Tese Doutorado.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, D. R.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; SANTOS, M. C. S.; MONTEIRO, L. M.; ALBUQUERQUE, V. M. L.; SAKURAGUI, C. M. Análise de constituintes voláteis presentes em raízes adventícias de espécies de Philodendron (Araceae) da mata atlântica - RJ. In: SIMPÓSIO DE PLANTAS MEDICINAIS DO BRASIL, 23., 2014, Goiânia. Anais... Goiânia: SBPM, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoANTUNES, K. A.; MONTEIRO, L. M.; HOWARD, C.; REICH, E.; HEIDEN, G.; GUARINO, E. de S. G.; SANTOS, V. L. P. DOS; MANFRON, J.; PERERA, W. H. Comprehensive high-performance thin-layer chromatography analysis of Monteverdia ilicifolia leaf and its adulter ants. Natural Product Research, Formerly Natural Product Letters, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, L. M. R.; VOLPATO, M. M. L.; INÁCIO, F. D.; SOUZA, W. R. de; SILVA, T. H.; ALVES, H. M. R. Descrição do clima na região da Indicação Geográfica Campo das Vertentes nos anos de 2020 a 2022. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E TECNOLÓGICA, 18., 2023, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: EPAMIG, 2023. p. 79-78

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBUDEL, J. M.; RAMAN, V.; MONTEIRO, L. M.; ALMEIDA, V. P.; BOBEK, V. B.; HEIDEN, G.; TAKEDA, I. J. M.; KHAN, I. A. Foliar anatomy and microscopy of six Brazilian species of Baccharis (Asteraceae). Microscopy Research and Tecnhnique, v. 81, p. 1-11, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBUDEL, J. M.; RAMAN, V.; MONTEIRO, L. M.; ALMEIDA, V. P.; BOBEK, V. B.; HEIDEN, G.; TAKEDA, I. J. M.; KHAN, I. A. Foliar Anatomy and Microscopy of Six Species of Baccharis (Asteraceae). In: ICSB, 18., Oxford, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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7.Imagem marcado/desmarcadoRAESKI, P. A.; AYRES, G. de O.; MONTEIRO, L. M.; HEIDEN, G.; NOVATSKI, A.; RAMAN, V.; KHAN, I. A.; LOURENÇO, E. L. B.; GASPAROTTO JUNIOR, A.; FARAGO, P. V.; MANFRON, J. Applications of Calcium Oxalate Crystal Microscopy in the Characterization of Baccharis articulata. Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 66, e23230078, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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8.Imagem marcado/desmarcadoANTUNES, K. A.; MONTEIRO, L. M.; ALMEIDA, V. P.; MONCHAK, I. T.; PERERA, W. H.; HEIDEN, G.; GUARINO, E. de S. G.; SANTOS, V. L. P.; FARAGO, P. V.; RAMAN, V.; KHAN, I. A.; MANFRON, J. Authentication and Quality Control of the Brazilian Traditional Herb -Espinheira-Santa by Morpho-Anatomy and Microscopy. Microscopy and Microanalysis, v. 29, n. 5, p. 1809-1821, Oct. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBUDEL, J. M.; WANG, M.; RAMAN, V.; ZHAO, J.; KHAN, S.; REHMAN, J. U.; TECHEN, N.; TEKWANI, B.; MONTEIRO, L. M.; HEIDEN, G.; TAKEDA, I. J. M.; FARAGO, P. V.; KHAN, I. A. Essential oils of five baccharis species: investigations on the chemical composition and biological activities. Molecules, v. 23, p. 1-19, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  22/06/2018
Data da última atualização:  25/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FERRACIOLLI, L. M. R. V. D.; LUIZ, D. de B.; SANTOS, V. R. V. dos; NAVAL, L. P.
Afiliação:  LUANA MORENA RODRIGUES VITOR DIAS FERRACIOLLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; DANIELLE DE BEM LUIZ, CPAO; VIVIANE RODRIGUES V DOS SANTOS, CNPASA; LILIANA PENA NAVAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS.
Título:  Reduction in water consumption and liquid effluent generation at a fish processing plant.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Cleaner Production, v. 197, p. 948-956, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.06.088
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazilian fish processing industries have grown due to public investments and changes in population habits. However, these industries consume a large volume of water and generate, in the same proportion, effluents, with high organic loading. Given that the market for commerce has more and stricter regulations, and the importance of environmental sustainability for the industries of the sector becomes more present, it is necessary to propose strategies for the aid of water conservation. Therefore, the objective of this study was to propose the minimization of water use in the production process and the reduction of liquid effluents generated in the industrial fish processing stages. For the study, the points where there was higher water consumption, the characterization of the effluent and the evaluation of the reuse potential in a pilot fish warehouse were identified. The results showed that the theoretical reduction of water consumption, after applying the principles of minimization, was 10.3%. When recycle or reuse of the effluent was applied, the reduction was 15.92%. The sustainability of the process intensifies when there is the separation of streams, combined with the practices of reduction of water consumption and recycling/reuse of the effluents after submission to the appropriate treatment. Keywords:
Palavras-Chave:  Pescado; Reuso.
Thesagro:  Água; Fábrica; Peixe; Processamento.
Thesaurus NAL:  Fish processing; Water conservation; Water reuse.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA691 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP272018.027
CPAO36704 - 1UPCAP - DD
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